RING OSS - 08-124 207 45

Installera tvättmaskin Stockholm

RING OSS - 08-124 207 45

Installera diskmaskin

Vi kan installera diskmaskin i Stockholm med omnejd.

En ny diskmaskin kan du installera själv om du vet vad du pysslar med. Annars är det betydligt säkrare och enklare att anlita proffs. Kontakta oss om du behöver hjälp att installera tvättmaskin i Stockholm, installera diskmaskin eller andra vitvaror.

Att tänka på när du ska installera diskmaskin i Stockholm

Att installera diskmaskin skiljer sig lite från att installera tvättmaskin i Stockholm. Om du har haft en diskmaskin tidigare och vill ha en ny på samma ställe kan du själv avinstallera den gamla och få den nya på plats. Då bör det redan finnas el, kallvatten och avlopp framdraget under diskbänken. Om det är ett nytt kök och du vill ha diskmaskin behöver du se till att dessa tre finns så att det går att installera diskmaskin i Stockholm där du vill ha den. Detsamma gäller om du ska installera tvättmaskin i Stockholm.

Kom ihåg att vattnet måste vara avstängt innan du påbörjar jobbet med att installera diskmaskin i Stockholm, som när man ska installera tvättmaskin i Stockholm. Avstängningskranen finns vanligtvis under diskbänken eller nära blandaren.

3 viktiga saker när du ska installera diskmaskin i Stockholm

Hur du ska installera tvättmaskin i Stockholm kan variera något mellan olika märken, och så är det även för diskmaskiner. Värt att veta är att de flesta försäkringsbolag kräver att installationen ska vara fackmannamässigt utförd, annars kanske du inte får ut något på försäkringen vid eventuellt läckage eller fuktskada.

Anslutningarna för el, vatten och avlopp måste dessutom vara framdragna av behörig el- och VVS-installatör, precis som när vi ska installera tvättmaskin i Stockholm. Här är tre viktiga saker att tänka på när du ska installera diskmaskin i Stockholm eller Stockholms skärgård:

  1. Avloppsslangen måste monteras rätt. Den ska fästas på avloppsröret under diskbänken med en slangklämma och formas som en båge så att avloppsvatten från diskon inte hamnar i diskmaskinen.
  2. Läckageskydd behövs på golvet under diskmaskinen, även detta är något vissa försäkringsbolag kräver om det händer något. Detta behöver du inte när du ska installera tvättmaskin i Stockholm, då dessa ofta står i ett våtutrymme.
  3. När du ska installera diskmaskin i Stockholm bör du dels anpassa höjden med hjälp av reglagen på diskmaskinen så att den sitter bra under diskbänken, sedan också förankra diskmaskinen i skåpssidorna med skruvar så att den inte ”studsar” eller flyttar sig när den är igång. 

Osäker på att installera tvättmaskin i Stockholm eller Stockholms skärgård, eller ny diskmaskin hemma? Kontakta oss så sköter vi installation av alla dina vitvaror – snabbt, effektivt och ordentligt.